LINA VERONICA BORG

Supergod kycklingsallad
 
Jag vet inte varför det blir så att vi oftast väljer kycklingsallad framför någon annan huvudingrediens... Men här om kvällen åt vi i alla fall detta.
Jag brukar tänka sött, salt och eventuellt lite surt när jag lagar mat, speciellt när det gäller sallader. Det söta kan vara vindruvor, granatäppelkärnor (favorit alla dagar här hemma) eller lite finhackade dadlar. Det sura är nästan uteslutande rivet citronskal, saften av en citron eller detsamma med en apelsin (apelsin ger även sötma så inte för mycket). Salt kommer från kyckligen i detta fallet, oftast huvudingrediensen.
 
 
Jag köpte en hel kyckling och gjorde ett örtsmör blandat med färsk finhackad vitlök, salt, peppar och citronskal som jag gnider in hela kyklingen med och jag går även in under skinnet och gnider in det där, detta ger mest smak på kycklingen. När kycklingen är klar så rensar jag den, kryddar med lite grillkrydda och blandar runt sen är kycklingen klar.
 
Till den här salladen använde vi isbergssallad, gurka, tomat, granatäppelkärnor, ris, kycklingen, ägg, avokado och vindruvor. Perfekt kombo och vi blev proppmätta!