LINA VERONICA BORG

Mandelmanns, naglar & fröer
Kvällsmaten till Mello igår.
 
Nu har det varit några riktigt tröga dagar...
Jag har inte gjort ett smack utom det nödvändiga, jag har varit extremt trött, vet inte om det beror på tjejveckan eller om det är kroppen som inte vill igen. Men jag blir lika irriterad varje gång det dippar såhär! Tio dagar (i bästa fall) bra och fyra dagar dåligt, så håller det på. Fram emot kvällarna brukar jag få lite mer energi och rummet slutar snurra för ett tag så då brukar jag ta tag i det mesta och i eftermiddag blir det hemmagjord jordgubbskräm till Elias!
 
Det är ju så enkelt att göra kräm själv. Det är ju en rätt stor skillnad på innehållsförteckningen kan man säga sen blir det mycket godare än köpt! Skillnaden kanske är på hållbareheten då men här slukas ett paket kräm på mindre än en vecka ändå och jag skulle nog våga lova att hemmagjord kräm håller minst 3-4 dagar i kylen.
 
Annars idag har jag fixat mina naglar, streckkollat Mandelmanns Gård och sen fick vi lite besök av Marcus lillasyster och trillingbror (säger man så, när dem är tre?)
Alltså Mandelmanns! De är så otroligt mysiga mot varandra, inspirerande och framför allt så gör dem mig glad - mina nya idoler! Min farmor och pappa har alltid odlat både det ena och det andra i växthus och på friland och jag går i deras fotspår. Varje år är det gurkor, tomater, ärtor, örter, sallad, jordgubbar och Gud vet vad på den här uteplatsen mitt i stan och i år är inget undantag, jag kanske till och med tar i lite extra efter att ha fått så mycket inspiration av paret Mandelmann!
 
Jag har köpt lite fröer utöver det vanliga - squash, fler salladssorter, andra tomatsorter, paprika, chili... Potatis ska vi så själva i år också! Jag hittade en riktigt god tomatsort i mataffären som jag har tagit frön från själv och jag satte dem i jorden för 2-3 veckor sedan, så dem hinner ta sig till sommaren - Piccolino hette den nog tror jag, väldigt söt och god så den hoppas vi på! Jag har sått så mycket att jag tänkte ge en till min pappa, min farmor och även till Marcus mamma, så länge dem gror bra, annars behåller jag dem själv! ;)
 
& lite "efterrätt" på det!